lördag 10 oktober 2015

Plommonlikör på vänt

I samma veva som jag gjorde marmelad och chutney av våra plommon, satte jag och maken också två likörer. Båda med plommon som bas, men med lite olika kryddning.

Jag utgick ifrån ett recept bloggen Malin's Diner. Maken blandade lite fritt utifrån inspiration från "mitt recept".

Nu ska likören stå och gotta till sig i ca 5 månader. Röras ibland. Och sen hällas upp på flaskor.

Det blir nog mumma till våren!

8 kommentarer:

  1. Har testat att göra egna likörer ett antal gånger ,men det har aldrig blivit nån hit.Hoppas att ni lyckas bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ajdå, det låter inget vidare. Vad är det ni inte har gillat? Vad har ni använt för bär, eller annat?
      Utlåtande angående de vi satt kommer så småningom. Men vi är hoppfulla!

      Radera
  2. Har provat med bl. a. slånbär och jordgubbar, men det blev allt för sött.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog mycket möjligt att vi också gör den väldigt söt. Men likörer ska ju vara lite söta. Om inte annat kan det bli groggvirke, eller snarare drinkvirke. Dricka drinkar är väldigt najs på sommaren!

      Radera
  3. Lite Romtopf där! Likören blir säkerligen otroligt god. Och sen är det väl aldrig fel att äta frukten också, ellr? Vansinnigt gott till dessert efter en härlig vintersöndagsmiddag!
    Jo, nu har jag färdigmogna Linnétagetesfrön så om du ville skicka mig din adress till mitt mail aggie.true@telia.com så skickar jag dig en nypa frön!
    Agneta kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kanske nästa idé - Romtopf =) För vi använde bara brännvin. Vi får väl testa att smaka på frukten med sen, med lite grädde!
      Najs, att det blivit lite frön! Du har snart fått mejl av mig!
      Kram

      Radera
  4. Vad spännande till våren. Plommonlikör tillhör inte det vi har i skåpet. / Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är såklart nytt för oss också, men jag tror nog att det kan falla oss i smaken. Jag älskar det mesta som är sött! =D

      Radera